Overeenkomst

Om een doorstart te maken van de gebiedsontwikkeling is het noodzakelijk dat de overheden de handen in elkaar slaan. De Stad Nieuwpoort, de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust van de Vlaamse overheid ondertekenen op 17 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor de gezamenlijke realisatie van het project Nieuwpoort Rechteroever.

De ondertekening is hét startsein voor de realisatie van de uitbreiding van de jachthaven. Het legt de krachtlijnen van de samenwerking vast evenals het te realiseren voortraject met planningsproces en oprichting van een projectstructuur.

De opdracht van het de overheden zal in eerste instantie bestaan uit de voorbereidende studies en het planningsproces. Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust staat in voor de coördinatie van de voorstudies en is trekker van het project Nieuwpoort Rechteroever. De provincie West-Vlaanderen zal het initiatief nemen in het aansturen van het planningsproces. Op basis van het consensusontwerp en het voorstel van ontwikkelingsmodel zal de Provincie een plan-MER en een PRUP opmaken. Die zijn nodig om de verdere ontwikkeling te kunnen in uitvoeren. De stad Nieuwpoort bewaakt in het project de realisatie van de gebiedsvisie.

Overeenkomst

Bijlagen

In de overeenkomst is ook sprake van enkele bijlagen. Deze vind u hier onder terug:

overeenkomst

Het Vlaams Gewest, de provincie West-Vlaanderen en de stad Nieuwpoort sluiten een overeenkomst voor publiek-publieke samenwerking.

Lees de overeenkomst

hou mij op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste updates! Uw vraag wordt behandeld door de projectpartners

nieuwsbrief

De laatste nieuwtjes over het project.

Lees hier de laatste nieuwsbrief
tales.be